Författare berättar

Över en vinterfika med Matilda Moritz

matildaBerätta kort om dig själv
Jag heter Matilda Moritz, är 26 år och bor i Gävle. Jag är en intensivt tänkande och starkt kännande person. Jag övar på att balansera i detta livs bergochdalbana. Jag älskar att vara i skogen och vid havet. När jag sjunger känner jag mig förlöst. I framtiden drömmer jag som så många andra skrivande själar om en egen bok!

Hur fick du idén till din novell?
Denna idé, liksom dom flesta av mina idéer, bara kom till mig. Men berättelsen är successivt och ”av sig självt” -genom mig- utvecklad och inspirerad av händelser, personer och platser ur mitt eget liv- dock så är allting fiktivt. Då temat var livsförändring så fann jag inget mer självklart ämne än en ung flickas kamp mot mobbing och vad hon kan göra för sig själv för att bryta sig ur det och skapa bättre förutsättningar för framtiden och sin relation till sig själv.

Vad betyder skrivande för dig?
Att skriva har alltid varit ”min grej”. Mitt intresse, min passion och min räddning. Jag uttrycker mig  och förmedlar känslor bäst i ord. När jag skriver eller är inne i en skrivande period så känner jag mig levande och uppfylld av någonting större. Ett syfte, möjligtvis. När jag inte skriver fylls jag lätt av en känsla av tomhet och meningslöshet.

Senast lästa bok?
Fågelbovägen 32 av Sara Kadefors.

Vad är ditt favoritfika?
Riktigt gott kaffe med mjölk och en nybakt kanelbulle!

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar , filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vinterfika” där 33 författare delar med sig av berättelser om livsförändring. Matilda Moritz medverkar med novellen ”En öppning för Liv”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.