Författare berättar

Över en vinterfika med Lisa Svensson

Lisa SvenssonBerätta kort om dig själv
Jag heter Lisa Svensson och är född och uppvuxen i Alingsås. När jag inte jobbar tycker jag om att umgås med vänner, lyssna på musik och promenera. Jag drömmer ofta och mycket och låter ideligen fantasin flöda iväg till alla möjliga och omöjliga scenarion. Inspiration och energi hämtar jag från mina vänner, vacker natur och från min stora förebild Lars Winnerbäck.

Hur fick du idén till din novell?
Jag skriver om sådant som jag själv tycker om att läsa, vilket oftast blir kärlek med hbtq-tema. Den här gången valde jag att skriva om en äldre kvinna eftersom jag oftast skriver om yngre personer och ville variera mig. Dessutom tyckte jag att det blev intressant att blanda dåtid med nutid och att återge delar av historien med tillbakablickar.

Vad betyder skrivande för dig?
Skrivandet har alltid varit en stor del av mitt liv; till exempel skrev jag korta berättelser och målade bilder till redan som sjuåring. Jag har alltid haft drömmen om att få en helt egen bok publicerad. Målet med mina texter är att kunna beskriva vanliga och ovanliga situationer på ett sådant sätt att det väcker känslor hos och fängslar läsaren. Som jag nämnde tidigare är Lars Winnerbäck en stor förebild när det kommer till skrivande, och jag inspireras mycket av hans klockrena beskrivningar och känsloväckande textrader.

Senast lästa bok?
Det var nog Du och jag, Marie Curie. 

Vad är ditt favoritfika?
Helt klart kaffe latte med en chokladboll till. Kombinationen är oslagbar.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar , filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vinterfika” där 33 författare delar med sig av berättelser om livsförändring. Lisa Svensson medverkar med novellen ”Spår”.

 

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.