Författare berättar

Över en vinterfika med Katherine Walsh

katherineBerätta lite om dig själv
Mitt namn är Katherine Walsh och jag är uppväxt och boende i Stockholm. Förutom att skriva arbetar jag som hundmassör i min egen firma där jag också gör en del fotografering. Jag undervisar även i hundkunskap i ett studieförbund.
Jag älskar att sätta mig i bilen och bara köra dit jag kommer utan att tänka och kan man inte komma långt kommer man alltid någonstans och det är lika spännande.

Hur fick du idén till din novell?
Den kom över tid och jag hade nog ingen tanke innan den hamnade på datorskärmen. Men det som jag många gånger tänkt på är att det är när vi tror att vi är som mest trygga i en relation som den visar sig vara motsatsen.

Vad betyder skrivandet för dig?
Skrivandet är mitt sätt, tror jag, att aldrig släppa taget om barnets magi … att vara ständigt närvarande i ett nu som inte har några gränser … att vara en del av universum.
Jag reser i mitt skrivande till platser jag inte vet att de finns innan jag sätter fingrarna på tangenterna. Platserna jag besöker är inte magiska i den meningen att det är utomjordiska eller utanför vår tid, det är mer den där magin som bor i varje sekund av våra liv som jag vill besöka och försöka fånga. Och att fånga tankarna med ord är nog, tänker jag, lite som att fånga en snöflinga, den landar kanske mjukt i handen men har snabbt transformerats till något annat i värmen från vår hud. Precis som våra tankar snabbt reser i våra inre, ena stunden så nära och i den andra stunden bortom vår förmåga att nå dem.

Vilken är din senast lästa bok?
Det är The Snow Queen av Michael Cunningham som är en relationsroman.

Vad är ditt favoritfika?
Jag älskar en härlig krämig prinsesstårta med en stor caffè latte med mycket mjölk!

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar , filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vinterfika” där 33 författare delar med sig av berättelser om livsförändring. Katherine Walsh medverkar med novellen ”I skärvor av oss”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.