Författare berättar

Över en vinterfika med Elsa Tormena

elsa-tormenaBerätta kort om dig själv
Mitt namn är Elsa Tormena. Jag är en före detta östgöte som numera bor i Mölndal tillsammans med min man och våra tre barn. Både att läsa och att skriva har alltid legat mig varmt om hjärtat. Under åren som föräldraledig passade jag på att läsa kurser i kreativt skrivande. Nu arbetar jag deltid som tandtekniker med att tillverka tänder på ett tandtekniskt laboratorium och ett par dagar i veckan är jag hemma och skriver. Först och främst skriver jag på en spänningsroman men det har även blivit några noveller. Tidigare i år kom novellsamlingen Saknad (Ordberoende förlag) ut och där har jag en novell med som handlar om att sakna tänder. Den gången kom inspirationen från jobbet.

Hur fick du idén till din novell?
I min novell Kaffe med bränd efterdoft tänkte jag mycket på min mamma och mormor som efter ett sista gräl sa upp kontakten med varandra. Energikrävande personer kan man finna i många sammanhang så inspirationen till karaktärerna kommer lite över allt ifrån.

Vad betyder skrivande för dig?
Jag upplever att min personlighet växer när jag skriver. Ofta önskar jag att jag hade vågat att skriva mer. Det kan vara skrämmande att andra ska läsa funderingar som har vuxit fram i min hjärna. När man släpper tankarna på vad andra ska tycka och tänka går skrivandet som bäst och det är ofta så det fungerar i verkliga livet också.

Senast lästa bok?
Just nu läser jag Välkommen hem av Ninni Schulman. Hon skriver väldigt spännande böcker med relationsdramer involverade. Det är en typ av bok som jag önskar att jag kommer att bli färdig med snart.

Vad är ditt favoritfika?
Mitt favoritfika är kaffelatte och kanelbulle.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar , filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vinterfika” där 33 författare delar med sig av berättelser om livsförändring. Elsa Tormena medverkar med novellen ”Kaffe med bränd efterdoft”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.