Författare berättar

Över en vinterfika med Anna Keiler

anna-keilerBerätta kort om dig själv
Jag är 44 år och bor på Värmdö med min man och två söner. Jag jobbar i försäkringsbranschen, och skriver gör jag på fritiden – än så länge! Jag har gett ut romanen Nyckeln till det förflutna och fyra noveller varav två på Ariton Förlag; i antologierna Över en höstfika resp. vinterfika. Utöver att skriva är ridning ett stort intresse.

Hur fick du idén till din novell?
Det var ju tre aspekter att ta hänsyn till i det här fallet: vinter, fika och livsförändring. Det jag direkt kommer att tänka på när jag hör ordet vinter är dels snöstorm och dels jul, så där behövde jag inte fundera alls. Låten ”Drivning home for Christmas” gick på repeat i mitt huvud. Fika hade jag inte så mycket fokus på. Det går alltid att klämma in en fika någonstans! Livsförändringen var den aspekten jag fick fundera mest på. Ämnet är väldigt brett, livsförändring kan ju innefatta i princip vad som helst. Jag kom på vad det skulle vara vartefter jag skrev, och exakt hur jag kom på det har jag ingen aning om för det är inget jag upplevt själv. Men det är ett angeläget ämne.

Vad betyder skrivande för dig?
Det betyder väldigt mycket! Att skriva är en del av vem jag är. Jag har alltid älskat att skriva och när det kommer till text är jag en riktig petimeter, på gott och ont. Det är en bra egenskap att vara noggrann när man skriver men det är lite enerverande för familjen när jag rättar stavfel på inköpslistan.

Senast lästa bok
Kvinnan på tåget av Paula Hawkins.

Vad är ditt favoritfika?
Det är svårt att välja en sak för det finns så mycket gott. Men nu tänker jag vinterfika och då är lussebullar en stor favorit. När det gäller att baka fikabröd så blev jag väldigt inspirerad till att baka cupcakes när jag var i USA i somras. Så just nu har jag lite dille på att baka cupcakes så det blir ett givet inslag i min fikarelease!

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar , filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vinterfika” där 33 författare delar med sig av berättelser om livsförändring. Anna Keiler medverkar med novellen ”Stjärnklart”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.