Över en fika kan allting hända

En viktig fika med Katherine Walsh

Berätta kort om dig själv
Jag bor i Stockholm och arbetar med frilansskrivande, kurser, foto och hundmassage i min egen firma.

Hur fick du idén till din novell?
Novellen i antologin Över en fika kan allting hända kom till mig av den enkla anledningen att jag började skriva den och temat som är klassiskt är något som fascinerat mig genom livet; hur väl känner vi människor som vi har i våra liv?

Vad betyder skrivande för dig?
För mig är skrivandet av noveller eller dikter en upptäcktsresa i livet, ett äventyr som jag både har och inte har kontroll över.

Hur sorterar du din bokhylla?
Min bokhylla sorteras inte, böckerna byter ständigt plats och många har jag bara i högar nära för att de betyder något extra.

Hur viktigt är fika för dig?
Att fika är en sorts lyx, en stund då allt annat än just att njuta av en kaffe och något gott är det enda som egentligen betyder något.

Vad är ditt favoritfika?
Min favoritfika är en kopp kaffe eller te med en krämig princessbakelse i sällskap med någon jag tycker om.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av november ger Ariton Förlag ut ”Över en fika kan allting hända”, en novellantologi där 32 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Katherine Walsh medverkar med novellen ”Söndagar med Stina”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.