Över en fika kan allting hända

En viktig fika med Jenny Jansson

Berätta kort om dig själv
Jag heter Jenny och är 34 år. Jag är född och uppvuxen i Långalma men bor nu i Sundsvall tillsammans med min dotter Amanda. Det bästa jag vet är att hitta på historier och jag har alltid älskat att skriva. När jag inte skriver så arbetar jag som personlig assistent.

Hur fick du idén till din novell?
Novellen är baserad på verkliga händelser och jag behövde skriva den för att gå vidare när min pojkvän gjorde slut. När novellen blev utvald att vara med i boken så blev jag jätteglad. Förhoppningsvis kan den vara till hjälp för andra som går igenom samma sak som jag gjorde.

Vad betyder skrivande för dig?
För mig betyder skrivande otroligt mycket. Mår jag bra så är det ett sätt att skriva om positiva och bra saker som jag delar med mig av till andra. Är jag istället nere och mår dåligt så är det ett sätt att bearbeta det jag går igenom. Skrivandet kommer alltid vara en del av mig.

Hur sorterar du din bokhylla?
Jag sorterar serier för sig och sen resten i storleksordning.

Hur viktigt är fika för dig?
Min familj är jätteviktig för mig och när vi träffas så fikar vi nästan alltid tillsammans. Det blir te, kaffe och någonting som någon av oss har bakat. Så för mig är fika jätteviktigt!

Vad är ditt favoritfika?
En kanelbulle och en kopp te med mjölk och socker.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av november ger Ariton Förlag ut ”Över en fika kan allting hända”, en novellantologi där 32 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Jenny Jansson medverkar med novellen ”Livet utan dig”. 

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.