Över en fika kan allting hända

En viktig fika med Beatrice Lindberg

Berätta kort om dig själv
Jag är fembarnsmamma (har 3 biologiska och 2 bonusbarn) med särbo, och jobbar som psykolog inom primärvården. Snart 39 år och har hunnit med mycket i mitt liv: 2 äktenskap och skilsmässor, universitetsutbildning, kört racing, varit med i lottakåren, gått med i mensa, vandrat i skog och mark, gett ut två barnböcker mm. Jag är en aktiv person och strävar alltid efter nya mål och utmaningar, anser dessutom att vi behöver sprida mer kärlek i världen och försöker själv att göra det varje dag.

Hur fick du idén till din novell?
Som så många andra läste jag “50 nyanser”-böckerna och blev lite förbannad. Inte för att killen i boken är en regelrätt stalker, utan för att den inte ger rättvisa åt BDSM-kulturen. Jag ville skriva något som faktiskt visar hur det kan vara, och novellen blev inspiration och inledning till ett bokprojekt jag jobbar med. Att få människor att förstå vad BDSM handlar om är mitt mål, men hur och när jag når fram dit, det får framtiden utvisa.

Vad betyder skrivande för dig?
Skrivande för mig är en ventil, min kreativa lufthål. Utan skrivandet är jag inte riktigt mig själv. Det är också ett sätt att förmedla kunskap till andra, och att sprida kärlek och sunda värderingar.

Hur sorterar du din bokhylla? 
På ämne och storlek.

Hur viktigt är fika för dig?
Fika för mig är ett sätt att komma andra människor nära, för det är lättare att prata om livets svåra ämnen med en kopp te eller kaffe i handen.

Vad är ditt favoritfika?
Särbons chokladkaka är i särklass det godaste jag någonsin ätit, och att han hade den med sig till vår första dejt gör den ännu mer speciell. Och kaffe med sojamjölk, alltid kaffe med sojamjölk.

 

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av november ger Ariton Förlag ut ”Över en fika kan allting hända”, en novellantologi där 32 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Beatrice Lindberg medverkar med novellen ”Första dejten”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.