Författare berättar

Över en vårfika med Sylvia Lidén Nordlund

Fotograf: Sandra YounHee Photography

Berätta kort om dig själv
Jag heter Sylvia Lidén Nordlund och bor i Göteborg. Jag arbetar i egen regi på Amadora, med samtal och relationer i olika former. På min lediga tid skriver jag mest och högaktuellt just nu är min debutroman som kommer till hösten. Jag läser spanska på SV, dansar finsk tango då och då samt umgås med vänner. Promenerar mycket och tränar en, eller helst två gånger per vecka. Min familj träffar jag så ofta tillfälle ges. När alla är samlade, blir vi elva personer runt bordet.

Bloggar gör jag på www.sylvialidennordlund.se

Hur fick du idén till din novell?
Jag funderade över i vilket sammanhang det oftast har försiggått saker som vi inte pratar om och kom fram till att det måste vara i vår ursprungsfamilj. Då kom historien om Kajsa och hennes olust inför att träffa sin storebror på den årliga påskfikan hos deras föräldrar.

Är det viktigt att läsa böcker? 
Det givna svaret från alla oss som skriver själva är väl att läsa böcker är oerhört viktigt. För mig har det sedan tidig ålder varit ett sätt att fly verkligheten en stund och samtidigt vila genom att vara stilla och fokuserad. Läsande ger kunskap och insikter, och är mitt absoluta favoritsätt för att lära in saker; allt ifrån hur jag hanterar universalfjärrkontrollen till spansk grammatik. Jag tror att författare är ett läsande folk som inte bara brinner för att skriva utan för böckernas värld i sig.

Pocket, inbunden eller e-bok? 
Jag vill absolut ha böcker i pappersformat. Jag får inte samma läsupplevelse från en skärm och blir dessutom trött i ögonen av bakgrundsljuset. Inbunden bok ger en lyxigare känsla och pocket är lättare att ha med sig på resor, bokhyllan innehåller en blandning av båda varianterna.

Berätta om ditt bästa fikaminne
Jag gillar att fika och har många härliga minnen från fikastunder. Ett specifikt tillfälle minns jag med stor glädje. Just ingen gourmetfika, te och ostsmörgås, men det serverades av personalen när min dotter äntligen kommit till världen.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I mitten av mars ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vårfika” där 26 författare delar med sig av berättelser om saker vi inte pratar om. Sylvia Lidén Nordlund medverkar med novellen ”Under ytan”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

One thought on “Över en vårfika med Sylvia Lidén Nordlund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.