Författare berättar

Över en vårfika med Johanna Holmström

Berätta kort om dig själv
Jag heter Johanna, är uppväxt i en liten fiskeby i Skåne, men bor nu i Göteborg. Mina yrken är bibliotekarie och musiklärare.

Hur fick du idén till din novell?
Det är egentligen flera olika idéer som har fått samsas i en novell. Det var en intressant utmaning att skriva i en för mig ny form, och upptäcka hur mycket som kan rymmas i ett relativt kort format.

Är det viktigt att läsa böcker? 
Ja! Superviktigt! Förstås! Det är väldigt berikande på många olika plan. Alla dessa världar, så många möjligheter det ger att få besöka dem.

Pocket, inbunden eller e-bok?
E- boken kan vara smidig i vissa sammanhang, men när jag läser skönlitterärt föredrar jag den tryckta boken. Det är skönt att bläddra, känna pappret, när så mycket annat är digitalt (t o m kalendern). Pocket eller inbundet spelar mindre roll, om boken inte ska bäras väldigt långt. Jag har ofta en bok i väskan.

Vad är ditt favoritfika?
Kaffe på termos ute i naturen.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I mitten av mars ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vårfika” där 26 författare delar med sig av berättelser om saker vi inte pratar om. Johanna Holmström medverkar med novellen ”Släktporslin”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.