Författare berättar

Över en vårfika med Helena Grundström

Berätta kort om dig själv
Jag är 41 år, norrlänning boende i Stockholm och arbetar som marknadskommunikatör. Jag kan inte påstå att jag hör till dem som menar att de alltid älskat att skriva. Ändå har jag skrivit en hel del, och det jag kan säga är att jag älskar det mer och mer, och idag är det helt klart en av de saker som ger mest mening och magi åt tillvaron. För mig är tanken att ”världen är full av berättelser” underbar och kittlande, och ger den extra dimension som vardagen behöver.

Hur fick du idén till din novell?
Själva idén fick jag från något en person berättade att hon varit med om, även om novellen sedan inte har så många likheter med den berättelsen. Men det är väl ofta så det går till, man lånar små bitar från verkligheten, som man sedan låter få sitt eget liv och växa till sig till något helt annat.

Är det viktigt att läsa böcker? 
Det är absolut viktigt, och framför allt berikande. Varför skulle man nöja sig med den verkliga världen, när man har tillgång till en miljon andra? Sedan är det inte alltid lättast att hitta tid till läsning i vardagen, men det är ju en annan sak. Desto trevligare blir det vid ledigheter och semestertider, då man kan spendera mer tid i berättelser, både ta del av andras och fantisera ihop egna.

Pocket, inbunden eller e-bok? 
Jag föredrar pappersböcker framför e-bok och helst pocket, helt enkelt för att de är lättare att bära med sig än inbundna.

Vad är ditt favoritfika?
En latte modell starkare, och en kanelbulle där man inte snålat på smör och socker!

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I mitten av mars ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vårfika” där 26 författare delar med sig av berättelser om saker vi inte pratar om. Helena Grundström medverkar med novellen ”Försoning”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.