Författare berättar

Över en vårfika med Catarina Ceder

Berätta kort om dig själv
Jag är en obotlig mångsysslare; advokat, campingföreståndare, åkeriägare och månskensbonde, för att nämna några pågående projekt. Jag älskar ord och uttryck, att vrida och vända på formuleringar och att uttrycka nyanser med små medel. Därför njuter jag av att skriva, så vips kom det en syssla till på min agenda!

Hur fick du idén till din novell?
Idén till min novell bottnar i ett hopkok av klienter jag mött som advokat, där jag haft anledning att fundera över hur det kan bli som det ibland blir, för att försöka förstå det ofattbara. När jag fick veta att temat för den här omgången noveller var ”saker vi inte pratar om”, blev det självklart att ge den andra talar om en möjlighet att själv komma till tals.

Är det viktigt att läsa böcker? 
Visst är det viktigt att läsa böcker! Förutom att det är en härlig känsla att kliva rakt in i en värld någon annan har skapat utan att ens resa sig ur fåtöljen, så är jag övertygad om att det är god hjärngymnastik att träna upp sin föreställningsförmåga.

Pocket, inbunden eller e-bok?
Helst läser jag inbundna böcker – de är tillräckligt stabila för att man ska kunna ligga på snedden och läsa utan att sidorna rullar ihop sig!

Vad är ditt favoritfika?
Mitt bästa fikaminne var nog när barnen var små och vi var på fikautflykt i en kohage. Vi hade glömt muggarna och barnen var inte särskilt bra på att halsa saft ur flaskan… men vi hade en gurka med oss som nödproviant, och den bröts i fyra delar som holkades ur till väldigt behändiga små bägare. I många år pratade barnen med stor värme om de fantastiska gurkmuggarna!

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar , filosoferar och löser världsproblem. I mitten av mars ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vårfika” där 26 författare delar med sig av berättelser om saker vi inte pratar om. Catarina Ceder medverkar med novellen ”Det här är inte Stina”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.