Författare berättar

Över en vårfika med Ann Hempel Pertmann

Berätta kort om dig själv
Inflyttad skåning i databranchen med man och fyra döttrar. Jag skriver relationsromaner och noveller. Dålig på inredning. Bra på att skriva snabbt på tangentbordet utan att titta.

Hur fick du idén till din novell?
Under en förmiddagsfika förra sommaren hade jag ett samtal med en kvinna om könsidentitet och olika roller. Hon har fått kämpa mer med de sakerna än någon annan jag känner och går nu rakryggad framåt. Fikan blev till lunch och sedan eftermiddagsfika medan jag lärde mig massor, inte minst om mig själv.

Är det viktigt att läsa böcker?
Självklart viktigt. Jag tror att böcker hjälper mänskligheten att känna empati.

Pocket, inbunden eller e-bok?
Att läsa själv: pocket, lätt att ha i väskan. Fast de inbundna är finare att hålla i handen.

Berätta om ditt bästa fikaminne
1993 Gibraltar. Tre veckor in i en smörfri backpacking med min nyttiga vän Karin köpte jag till slut ett eget litet paket med smör, fastän jag skulle få slänga resterna. Färsk brödbulle, tjockt smörlager, ost med stora hål och stor blek tomatskiva. Den smörgåsen glömmer jag aldrig!

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I mitten av mars ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vårfika” där 26 författare delar med sig av berättelser om saker vi inte pratar om. Ann Hempel Pertmann medverkar med novellen ”Alfasäljarna”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.