Författare berättar

Över en sommarfika med Helen Lindholm

Berätta kort om dig själv
Jag är en tvåbarnsmamma från Dalarna som tycker om att läsa, lyssna på och skriva otäcka berättelser. Det har blivit ett gäng novellantologier samt två romaner, varav den nyaste (Begär:Mörk Kärlek/Visto Förlag) släpptes i december 2016.

Hur fick du idén till din novell?
Livets mening för mig är mina barn. Kärleken är stor och jag började fundera på vad som skulle hända ifall en kvinna som törstade efter att få bli mor skulle tas ifrån den kärleken. Det blev ganska otäckt men ändå vemodigt.

Vilken bok önskar du att du hade skrivit?
Mina tre absoluta favoritböcker är väldigt olika men alla otroligt bra! Pestens Tid av Stephen King, Låt Den Rätte Komma In av John Ajvide Lindqvist och Stenarna Skola Ropa av Ruth Rendell. Om jag hade skrivit någon av dem skulle jag vara rent otroligt stolt över mig själv.

Hur peppar du dig själv när du tvivlar på din egen berättelse?
Jag lägger bort texten och gör nåt annat, läser en annan bok eller skriver på en annan text. När man återvänder till berättelsen brukar den faktiskt vara bättre än man trott!

Vad är det vanligaste folk säger när du berättar att du är författare?
Jag vänjer mig fortfarande vid tanken på att det går att köpa mina alster på Bokus och AdLibris, och att jag har en författarsida på Goodreads. När någon tycker om det jag skrivit blir jag vansinnigt stolt, men det är fortfarande läskigt att lägga fram något personligt så alla kan läsa och tycka. Så än känns det lite konstigt att presentera sig som författare. Det måste nog sjunka in lite mer först!

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I mitten av juni ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en sommarfika” där 27 författare delar med sig av berättelser om livets mening. Helen Lindholm medverkar med novellen ”Mammas ängel”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.