Författare berättar

Över en sommarfika med Cecilia Hultberg

Berätta kort om dig själv
Jag bor i Hörby tillsammans med min man och en amazonpapegoja.
Jobbar som distriktssköterska. Fritiden ägnas åt att skriva och läsa, långa promenader och att klura på laterala tankenötter.

Hur fick du idén till din novell?
Har inget bra svar på den frågan. Idéer kommer till mig och utvecklas under tiden jag skriver.

Vilken bok önskar du att du hade skrivit?
Boken jag påbörjade som 11-åring, inspirerad av mysterieböcker och ett intresse för livet på en kennel. Den är förvånansvärt fantasifull och långt kommen, skriven med blyerts i skolans skrivböcker. Den fick aldrig något slut, men ett utkast till upplösningen finns noterat som stolpar. Kul i alla fall att jag sparat den.

Hur peppar du dig själv när du tvivlar på din egen berättelse?
Jag tittar på mina diplom och de antologier där jag medverkar och ser det som en bekräftelse på att det jag skriver duger.

Vad är det vanligaste folk säger när du berättar att du är författare?
“Nämen åh, vad spännande” …

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I mitten av juni ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en sommarfika” där 28 författare delar med sig av berättelser om livets mening. Cecilia Hultberg medverkar med novellen ”Rara barn”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.