Författare berättarÖver en sommarfika

Över en sommarfika med Carina Aynsley

Jag heter Carina Aynsley och bor i Sundsvall. Över en sommarfika är den tjugotredje novellsamlingen jag medverkar i. Tror jag. De flesta av mina noveller är utgivna av Ariton Förlag, jag medverkar även i e-noveller, ljudböcker samt är utgiven i Nederländerna.

När jag fick veta temat för antologin – Livets mening, hade jag genast berättelsen klar för mig. De flesta människor verkar anse att barn är just livets mening och det är det jag skrivit om, frivillig och ofrivillig barnlöshet. En hel del i min novell är självupplevt.

Nu för tiden läser jag inte så mycket. Jag hinner inte. Men det finns en bok jag verkligen önskar att jag skrivit. Den innehåller allt och det är Bibeln – dramatik, spänning, sorg, tragik, sex och viss komik. Och den står sig fortfarande, efter flera århundraden. En av mina drömmar är att skriva klart mitt stora projekt, min roman. Vi får väl se när den kommer!

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I mitten av juni ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en sommarfika” där 27 författare delar med sig av berättelser om livets mening. Carina Aynsley medverkar med novellen ”Riktiga kvinnor”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.