Författare berättarÖver en fika i Svea RikeSenaste

Över en fika med Sigrid Rosenfeldt

Berätta kort om dig själv
Jag är född 1999 och läser mitt sista år på gymnasiet. Jag läser en tekniklinje där fokus ligger på Kina, både kulturen och språket. Där trivs jag bra och det bästa är den ökade möjligheten att kommunicera med andra sidan av världen och få en bild av livet i Kina med hjälp av mina vänner där. Mina stora intressen är att resa och skriva och i den bästa av världar får jag ett jobb i framtiden som blandar de båda. I nuläget jobbar jag som servitris på Pinchos i Borås och förhoppningsvis flyttar jag till Shanghai hösten 2018 för att plugga vidare.

Hur fick du idén till din novell?
Idén till min novell kom från en diskussion med en kompis där vi båda var nyblivna singlar. Vi diskuterade om framtiden och alla tänk om som finns. Tänk om jag aldrig träffar någon? Tänk om jag aldrig får en familj? Det är från alla dessa tänk om som idén till min novell började bildas.

Hur sorterar du din bokhylla?
Min bokhylla är huller om buller och överallt. Det är sällan jag letar efter en speciell bok och genom att aldrig veta vilken bok jag har vart så får humöret och känslan i ögonblicket styra vilket omslag och titel jag dras till.

Vilken är din mest heliga plats?
Mitt rum. Där kan jag vara vem jag vill och visa vad jag vill. Jag behöver inte bli störd och det är mina regler som gäller. Känslan av integritet och makt över sig själv är något jag värdesätter.

Vad är du mest rädd för?
Jag är mest rädd för att fastna i livet och fastna i rutiner. Att inte komma för att resa, testa nya saker och utforska är nog den största rädslan jag har. För mig vore det en mardröm att fastna i rutiner och aldrig kunna ta mig ur dem, det är nog därför jag är ganska oorganiserad…..

Vem fikar du helst med?
Min bästa vän Vanessa, vet inte hur många timmar vi ägnat till att prata över Orions hallonpaj med vaniljsås.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut ”Över en fika i Svea Rike”, en novellantologi där 35 författare delar med sig av berättelser om sådant som skrämmer oss. Sigrid Rosenfeldt medverkar med novellen ”Bättre hatad än ensam”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

One thought on “Över en fika med Sigrid Rosenfeldt

  • Jag åker hem igen!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.