Författare berättar

Över en fika med Maria Lindahl-Pollard

Berätta kort om dig själv
Jag är en kreativ själ som också gillar business. Är egen företagare i USA inom hårvård och t-shirts. Jag är intresserad av politik, psykologi, och jag ständigt inspirerad av 1950- & 60-tals design/inredning/arkitektur. Är gift med Bennie och salig mamma till två katter (Blue och Gibson) och två hundar (Sportster och Signe). Reser hem till Sverige så ofta jag kan för att hälsa på min mamma, syster, och systerson – och mina svenska vänner så klart.

Hur fick du idén till din novell?
Idén föddes medan jag skrev. En karaktär utvecklades till ett flertal. Innehållets röda tråd handlar om det jag personligen oroar mig för och det fick utlopp via bokens huvudpersoner. Väldigt mycket som inte rör mig personligen är naturligtvis med i novellen, men själva handlingen och oron i den tror jag att jag delar med många.

Hur sorterar du din bokhylla?
Jag sorterar i ordning av författare. Författarens tidigaste bok till vänster och den allra senaste längst till höger. Favoritförfattarna står först i hyllan!

Vilken är din mest heliga plats?
Mitt hem. Både det här i USA och mitt hem i Sverige. Hemmet i Sverige är mitt barndomshem och min mamma har bott där sedan hon och pappa flyttade dit 1958! Det är nog min allra heligaste plats.

Vad är du mest rädd för?
Att någon jag älskar ska skadas eller gå bort. Även terrordåd skrämmer mig då de kan hända närsomhelst, och varsomhelst.

Vem fikar du helst med?
Min älskade mamma. Vi kan sitta totalt tysta och ändå njuta till fullo.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut ”Över en fika i Svea Rike”, en novellantologi där 35 författare delar med sig av berättelser om sådant som skrämmer oss. Maria Lindahl-Pollard medverkar med novellen ”Förändringens tid”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.