Författare berättarÖver en fika i Svea Rike

Över en fika med Malin Wennerhult

Berätta kort om dig själv
Jag bor i Hallstahammar utanför Västerås med min man och våra tre pojkar. Till yrket är jag lärare i svenska och SO och undervisar just nu två klasser i årskurs 4. Jag brinner för läsning, skrivande och att öka barnens förståelse för omvärlden och andra människor.

Under vår och sommar vill jag vara ute så mycket som möjligt, men under hösten och vintern är det dags att kura inomhus. Det är under den mörka tiden på året jag är som mest produktiv i mitt skrivande.

”Pojke sex år försvunnen” är min tredje publicerade novell. Den första var med i ”Över en vårfika”.

Hur fick du idén till din novell?
Jag hade inte tänkt skicka in något bidrag till denna novellsamling, för deadline var i samband med en mycket intensiv jobbperiod och en utlandssemester. Men i slutet av maj när jag fick ett telefonsamtal från min sons fritids som berättade att han var försvunnen, visste jag att det måste bli en novell. Eftersom jag är lärare kunde jag leva mig in i hur även skolpersonalen upplevde den där dagen. Handlingen är alltså självupplevd men inte självbiografisk, och skolan jag beskriver är en påhittad skola.

Hur sorterar du din bokhylla?
Efter genre och författare, men även efter storleken på böckerna.

Vilken är din mest heliga plats?
Där jag tillsammans med andra får möta en helt annan dimension, nämligen Gud och det himmelska. Kyrkan är min heliga plats och kraftstation inför vardagen.

Vad är du mest rädd för?
Att något ont ska hända mina barn.

Vem fikar du helst med?
En kär gammal vän.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut ”Över en fika i Svea Rike”, en novellantologi där 35 författare delar med sig av berättelser om sådant som skrämmer oss . Malin Wennerhult medverkar med novellen ”Pojke sex år försvunnen”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.