Författare berättarÖver en fika i Svea RikeSenaste

Över en fika med Helen Lindholm

Berätta kort om dig själv
Jag är född 1971, är stolt dalkulla, mamma till två fina barn och jobbar som miljöinspektör sedan 1995. Läser kopiöst mycket och borde skriva minst lika mycket som jag läser.

Hur fick du idén till din novell?
Jag funderade på det här med fördomar och att kan visa sig att det kan vara fatalt att ta fördomar som en sanning.

Hur sorterar du din bokhylla?
Min boksamling har växt ur alla bokhyllor och jag planerar att ha ett rum med bokhyllor som klär väggarna. Just nu sorterar jag på författare oavsett bokformat. Jag ser fram emot att ha tillräckligt med plats för att kunna sortera ordentligt!

Vilken är din mest heliga plats?
Möjligen mitt bokrum…jag älskar min boksamling men eftersom där är kaos just nu så visar jag inte det rummet för vem som helst. Tanken är att det ska bli så mysigt där att jag inspireras till mer skrivande för egen del.

Vad är du mest rädd för?
Att det ska hända nåt hemskt med någon jag älskar. Och clowner.

Vem fikar du helst med?
Med min syster och min mamma. För att travestera den vise Edward Blom – När Lindholmare fikar fikar de och då fikar de rejält!

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut ”Över en fika i Svea Rike”, en novellantologi där 35 författare delar med sig av berättelser om sådant som skrämmer oss. Helen Lindholm medverkar med novellen ”Ur askan i elden”.

 

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.