Författare berättarÖver en fika i Svea RikeSenaste

Över en fika med Catarina Ceder

Berätta kort om dig själv
Jag är en glad, arg och mycket aktiv kvinna, ständigt i mina bästa år och med många järn i elden. I grunden är jag advokat, men driver också flera andra företag och ett jordbruk tillsammans med min man. Med tre barn, fyra bonusbarn och fem barnbarn håller jag mig sysselsatt, och när jag hinner skriva vet jag knappt själv.

Hur fick du idén till din novell?
Min novell bygger på en verklig person, som jag mött i advokatrollen. Hon förtjänar att lyftas fram, och hon är tyvärr inte ensam om sin situation.

Hur sorterar du din bokhylla?
Alla mina bokhyllor är sorterade efter genre. Jag brukar inte komma ihåg vad böcker heter, så jag hittar dem inte om de inte står i rätt grupp.

Vilken är din mest heliga plats?
Det är mitt gamla torp på landet, där himlen möter äng och sjö. Där får tankarna luft att vandra fritt, och det är där mina berättelser kommer till mig.

Vad är du mest rädd för?
Egentligen känner jag mig inte rädd för någonting, men som alla mammor har jag naturligtvis en rädsla för att något otäckt skall hända mina barn eller barnbarn.

Vem fikar du helst med?
Jag fikar helst med mina nära och kära –  dels för att jag trivs med dem, men också för att de förstår mig när jag plötsligt rusar iväg på något annat projekt!

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut ”Över en fika i Svea Rike”, en novellantologi där 35 författare delar med sig av berättelser om sådant som skrämmer oss. Catarina Ceder medverkar med novellen ”Burfågeln”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.