Författare berättar

Över en fika med Carina Aynsley

Av Birgitta Backlund

”De´ ska va´ gott att leva”

Super-Carina– Jag uppfattas förmodligen som lite udda, säger Carina Aynsley med ett pärlande skratt.

Och visst är hon det. Hon är som en färgsprakande påfågel som väcker uppmärksamhet var hon än visar sig. Det är svårt att inte tycka om denna kvinna som, inte för inte, går under namnet Super-Carina. Hon utstrålar livsglädje – en glädje till livet och sina medmänniskor.

Carina brinner för dem som är fattiga och utsatta. Särskilt barn, kvinnor och prostituerade i Nepal. Här befann hon sig ett kvartal som volontär och det är här en del av hennes hjärta numer bor. En stor del av sin tid ägnar Carina åt att importera hantverk från kvinnliga företagare i Nepal. Kärleken till det oerhört fattiga landet och dess utsatta människor har hon dokumenterat i boken ”Ajj La Vjoo – 90 dagar i Nepal”.

 

Men Carina har ett rymligt hjärta och hennes man Bobby är livskamraten hon vill åldras med, gärna i en liten stuga på landet.
– Där ska jag sitta och skriva böcker, intelligent underhållning, säger hon med ett drömskt uttryck i blicken.

Och det tvivlar nog ingen på. Carina har redan gjort sig ett namn som en duktig novellist och medverkat i ett flertal antologier. Hon bubblar av idéer och härliga uppslag. Ingenting tycks främmande för femtioåringen från de djupa hälsingeskogarna. Hennes livsmotto är ”det ordnar sig alltid”!

Men visst har Carina sina brister. Hon erkänner att skrivandet betyder så mycket att det kan överskugga allt annat.
– Ibland måste jag ta ett steg tillbaka och försöka hitta balans i tillvaron. Då fokuserar jag lite extra på min man. Men han delar mina drömmar och visioner och förstår min passion för skrivandet.

 Super-Carina småler.
–  De´ ska va´ gott att leva.

 Och för henne innebär det att göra gott, tänka goda tankar och vara ärlig både mot sig själv och mot andra.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar event, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av oktober ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en fika” där 32 författare delar med sig av vardagsbetraktelser. Vanliga människor gestaltas med sina funderingar och handlingar kring livets utmaningar och glädjeämnen. Carina Aynsley medverkar med novellen ”Gröna bönor.”

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.