Författare berättarÖver en fika i Svea RikeSenaste

Över en fika med Benny Fröjd

Berätta kort om dig själv
Jag heter Benny Fröjd, är 55 år, uppvuxen och boende i Gävle. Jag bor med sambo och två katter och jobbar som psykolog.

Jag tyckte om att skriva som ung men lät tyvärr det intresset dö ut. Jag tog upp det igen för c:a fem år sedan med ett romanprojekt, Nattvandraren, som jag sedan klöv till två olika. Jag har under skrivandet gång allt mer glidit in på noveller eftersom man där bara kan kasta sig in i en idé och se vart den tar vägen. Jag skriver nu bland annat på några noveller om Jultomtens gamla sidekick Krampus.

Förutom att skriva så läser jag en del, naturligtvis. Det blir allt från serietidningar till fackböcker. Ett annat intresse jag har är gamla bilar.

Hur fick du idén till din novell?
Jag kommer inte helt ihåg hur jag fick idén till novellen. Jag kände bara att den skulle handla om rädslan för att bli bortvald och om anpassning, något jag stöter på i mitt jobb. Sen ville jag jobba med status och statusväxling.

Hur sorterar du din bokhylla?
I min del av vår hylla, står böckerna tämligen slumpmässigt uppställda. Det är inte ens så att alla böcker av samma författare står bredvid varandra, utan det kan bero på bokens höjd vilken hylla den hamnar i. Det känns kul att ha det så.

Vilken är din mest heliga plats?
Jag har ingen direkt ”helig plats” men att ligga i hängmattan under eken på vår tomt är mysigt. Jag trivs också på diverse fik.

Vem fikar du helst med?
Helst fikar jag med min sambo, men det är också trevligt att fika med en helt ny bekantskap. Jag fikar även gärna själv, i sällskap med lite läsning.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut ”Över en fika i Svea Rike”, en novellantologi där 35 författare delar med sig av berättelser om sådant som skrämmer oss. Benny Fröjd medverkar med novellen ”Du & Jag”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.