Författare berättarÖver en fika i Svea Rike

Över en fika med Annelie Strömberg

Berätta kort om dig själv
Jag heter Annelie Strömberg och bor i Mariestad med min man Jimmie och våra tre barn Joline, Didrik och Elliot. Jag skriver för att jag behöver det. Har många funderingar som måste skrivas ned. Det är en stor lycka när flera av dem blir till böcker eller noveller. Syftet med mitt skrivande är ofta att sprida budskapet att vi alla är olika. Jag har bl.a gett ut böckerna om Sofia med knuff (IDUS). Dessa böcker handlar om Sofia, en stark tjej med adhd som kämpar för att passa in. Övriga böcker jag skrivit hittar du här: www.anneliestromberg.se

Hur fick du idén till din novell?
Började som alltid med tankar som fortsatte pocka på min uppmärksamhet. Denna gång när jag gick på en promenad i skogen. Därför blev just skogen platsen där min novell utspelar sig.

Hur sorterar du din bokhylla?
Har ingen ordentlig bokhylla utan lånar helst böcker av vänner eller på biblioteket. Köper jag böcker lämnar jag dem vidare när jag läst klart dem. Undantag absoluta favoriter! Och så barnböcker som läses om och om igen, som barnen har i sina rum.

Vilken är din mest heliga plats?
Finner lugnet vid vattnet, oavsett om det handlar om Vänern där jag bor eller vid havet.

Vad är du mest rädd för?
Att tvingas vara någon jag inte är.

Vem fikar du helst med?
Helt olika beroende på tillfälle. Ibland vill jag mysa upp mig i soffan med familjen och en stor cappucino. Andra tillfällen gå till ett mysigt café, beställa en stor tårtbit och umgås med fina vänner.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut ”Över en fika i Svea Rike”, en novellantologi där 35 författare delar med sig av berättelser om sådant som skrämmer oss . Annelie Strömberg medverkar med novellen ”Grannarna”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.