Under ytan

Den perfekta illusionen

Av Joakim Szczypinski

Berätta kort om dig själv
Jag heter Joakim Szczypinski, är 42 år, och bor i Jonsered. Min familj består av min fru Martina och styvsonen Jonathan. Jag är utbildad arkeolog och har studerat på socionomprogrammet och även arbetat inom kriminalvården. Har tidigare fått tre noveller publicerade, varav en på Ariton Förlag.

Vad inspirerade dig till att medverka i projektet ”Under Ytan”?
Möjligheten att nå ut med min berättelse till en vidare krets. Att visa att panikångest inte är något skämmas över och att förhoppningsvis ingjuta mod hos de drabbade. Samt att få vara del i ett sammanhang där ett flertal personer skriver om sina livsupplevelser.

Hur känns det att skriva om sitt liv?
Både skrämmande och inspirerande. Det är med spänning jag väntar på reaktioner från mina nära och kära! Samtidigt är det terapeutiskt på många vis, att få sätta pränt på något så personligt, något som präglat ens liv i så många år.

Vad betyder skrivande för dig?
Oerhört mycket. Att skriva är en vederkvickelse för själen, ett livselixir. Det är ett konstant skapande som jag helt enkelt mår bra av. Jag älskar att ge mig i kast med olika genrer. Ena stunden skriver jag skräck eller science fiction och i nästa stund skriver jag om små gråtomtar eller om rädslor och vardagsrealism. Kryddat med lite poesi.

Om du tvingades leva på en öde ö och bara fick ta med EN bok – vilken skulle det vara?
Sagan om ringen av J.R.R. Tolkien. En bok som ständigt fascinerar och lockar. När jag läser den dras jag med till en annan värld, en värld fylld av svunnen skönhet och uråldrig ondska. Den perfekta boken för en strandad Robinson Crusoe!

 

I maj publicerar Ariton Förlag en antologi med 22 verkliga berättelser om det som inte syns på ytan. Joakim Szczypinski medverkar med ”Den perfekta illusionen”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.