Under ytan

Bakom stängda persienner

Av Johan Johansson

Berätta kort om dig själv
Jag föddes i Kiruna men bor idag i Piteå där jag arbetar inom vården. Min lediga tid ägnar jag gärna åt vandringar med hunden och löpning. Tittar gärna också på Tv-serier, fotboll och hockey.

Vad inspirerade dig till att medverka i projektet ”Under Ytan”?
Jag har länge velat skriva men har som aldrig tagit tag i det, mycket på grund av en rädsla för att bli bedömd av andra. Men jag hade bestämt mig för att hitta en novelltävling och skicka in en text. Av en slump hittade jag projektet “Under ytan” och kände direkt att det var något som jag skulle vilja vara med i.

Hur känns det att skriva om sitt liv?
Lättnad är nog ett bra ord för att beskriva hur det känns. Att få sätta sig ner, tänka igenom och sedan skriva ner sina tankar kan vara väldigt befriande. Visst har det också varit jobbigt att gå igenom allt. Sen ligger det förstås en viss nervositet i att någon annan skall läsa det man skriver, speciellt när det är så personligt.

Vad betyder skrivande för dig?
Jag har inget direkt långt förhållande med skrivande. För mig har det varit något som funnits där som en tanke, en ouppnåelig dröm. Men jag skulle säga att skrivande är terapi och en känsla av frihet. Jag tror och hoppas att min medverkan i denna antologin kommer medföra att jag fortsätter mitt skrivande.

Om du tvingades leva på en öde ö och bara fick ta med EN bok – vilken skulle det vara?
“How to survive on a deserted island” av Tim O’shei.

 

I maj publicerar Ariton Förlag en antologi med 22 verkliga berättelser om det som inte syns på ytan. Johan Johansson medverkar med ”Bakom stängda persienner”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.